Marc Riera Mimó, de 73 anys, pediatre de tres generacions d´igualadins i igualadines, va morir ahir al migdia. El decés de Riera, home vinculat també al món de l´esport i a la política –va ser regidor del 1992 al 2003, i d´Esports, al govern, del 1995 al 1999 per CiU– va commoure ahir totes les instàncies polítiques i socials de la ciutat. Riera s´havia significat per la seva tasca mèdica, però també formava part de diverses organitzacions benèfiques i solidàries com la Creu Roja i el Rotary Club, i esportives, com l´Igualada Hoquei Club.

El metge va traspassar de manera sobtada mentre es trobava a la sauna a les instal·lacions de l´Esquaix Igualada, passat el migdia. La notícia va estendre´s molt aviat per tota la ciutat, ja que Riera, que havia encetat les seves tasques l´any 1963, ha atès durant generacions a la seva consulta del carrer Capellades d´Igualada i a l´hospital de la ciutat milers d´igualadins. L´Ajuntament d´Igualada i el seu alcalde, Marc Castells, van ser uns dels primers a fer públic el seu condol. Josep Miserachs (CiU), que va ser company seu en el govern del 1995 al 1999 que encapçalava Josep Maria Susanna, expressa que «l´impacte de la notícia ha estat molt gran, perquè es tractava d´una persona molt apreciada en aquesta ciutat».

Miserachs manifesta «el condol més sincer de l´Ajuntament per la pèrdua d´un gran igualadí, una persona sempre disposada a ajudar els altres, sempre amb un tarannà positiu i amb una fina ironia i, sens dubte, un dels igualadins més estimats».

Una de les persones que també van fer ràpidament arribar les seves condolences a la família de Riera va ser l´exalcalde Jordi Aymamí (PSC). «He perdut un gran amic», apunta. Aymamí era el líder de l´oposició en l´etapa 1995-1999, però «en tot moment vam sentir des de la seva persona estimació. Ara, que tant es noten els sectarismes, puc dir que Marc Riera sempre va ser una persona pròxima i que sentia estimació també per l´adversari». Per a l´exalcalde, «la ciutat perd un gran pediatre, que ha tractat molts dels nostres fills» i que va traspassar la «seva humanitat a la política».

Des del camp de la medicina, expressa la seva tristesa el traumatòleg Lluís Cañamares, vinculat al Consorci Sanitari i metge de l´Igualada HC. Recorda que «fa 30 anys, quan vaig posar els peus per primer cop a Igualada, gent com el doctor Botet i el doctor Riera em van acollir. Van ser els que em van aconsellar i em van explicar quina és la idiosincràsia d´Igualada».

Cañamares reivindica que, malgrat la gran experiència que tenia Riera, «mai no va deixar d´estar connectat als centres de referència del país per continuar aprenent coses». Comenta que «era un home que sempre volia sumar». «Sento una pena molt gran», afegeix.