El Govern de la Generalitat de Catalunya no descarta construir, en el futur, la connexió ferroviària entre Igualada i Barcelona prevista en l´eix ferroviari transversal, però avisa que s´haurà de replantejar. Així ho va assegurar ahir al migdia Francesc Homs, portaveu del Govern català, que d´aquesta manera responia a les crítiques sorgides des de l´Anoia sobre la paralització d´aquest projecte ferroviari central.

Homs va fer aquestes declaracions en una visita al Mercat Figueter de Capellades (vegeu pàgina 11). Homs va descartar la totalitat del projecte ferroviari, com ja va avançar aquest diari el 25 de febrer passat, però va obrir la porta a aquest ramal igualadí sempre que «es faci una reflexió de les inversions previstes». En un clar to irònic, Homs va assegurar que «l´anterior Govern ens ha deixat una herència en deutes que no acabarem de pagar fins al 2121. No podem gastar el que no tenim».

El 25 de febrer, el director general de Transports de la Generalitat, Ricard Font, descartava en una entrevista a Regió7 el projecte de fer un tren transversal ferroviari que unís el nord de Catalunya amb Espanya i Portugal per un recorregut interior que feia entrar en el joc ferroviari ciutats com Manresa i Igualada. Segons Font, el projecte estava aparcat i sense data per la gran inversió que suposava per a les arques buides de la Generalitat.