Durant tot el matí i la tarda d'ahir dissabte centenars de persones es van acostar a l'antic barri industrial igualadí, el Rec, per visitar la primera edició del festival cultural Peces Puces, en el qual destacava el mercat artesanal i els diferents tallers culturals que es van fer a l'exterior del Museu de la Pell de la capital de l'Anoia.

Aquest certamen ha estat organitzat per la Bastida, "una associació sense ànim de lucre nascuda l'octubre de l'any passat gràcies a un grup de persones que, entre totes, vam fer possible un festival al barri del Rec d'Igualada", afirma Jordi Carner, membre de la Bastida. Des d'aquesta associació igualadina el que es vol aconseguir és "promoure el barri del Rec, ja que és una zona molt propera al centre d'Igualada que de vegades ha viscut d'esquena a la resta de la ciutat. Volem que la gent torni a baixar al Rec, que vinguin cap al museu i el riu".

En total hi va haver 42 artesans vinguts d'arreu de Catalunya i hi van participar una vintena de voluntaris. Les activitats van començar a les 11 del matí amb el mercat d'artesans, que va romandre obert fins a les 10 de la nit, hora final del festival. Les exposicions del Museu de la Pell van atraure grans i petits, juntament amb els recitals de poesia que s'hi feien a l'exterior. A més del mercat artesanal, els tallers també van atraure molta gent. Es van fer tallers molt variats, com, per exemple, de roses de feltre, d'arracades i penjolls amb càpsules de cafè reciclades, de capses amb materials reciclats, de petjapapers amb pedres, clauers, polseres, de lectura, d'il·lustració, etc.

Objectiu complert

Des de l'organització es van mostrar molt satisfets per aquesta primera edició, tot i que el temps va amenaçar pluja i fins i tot va caure alguna gota. L'objectiu era aconseguir que els igualadins participessin en les diferents activitats programades, tant a l'interior com a l'exterior del Museu de la Pell, i al mateix temps fer un punt de trobada entre la cultura i el barri. De fet, els visitants al Peces Puces van poder participar en diverses activitats organitzades per la Bastida amb "la intenció de celebrar un festival sociocultural on hi tinguin cabuda l'artesania, tallers plàstics per a tots els públics, activitats literàries, música i altres actes culturals ja existents al Museu de la Pell", va explicar Carner.

Vist l'èxit d'aquesta primera edició del Peces Puces, els organitzadors ja pensen a donar-li continuïtat amb una sèrie d'activitats relacionades amb l'art i l'artesania.