El curs internacional de guitarres celebra a Òdena la seva 4a edició. El curs està centrat en el treball tècnic de l'instrument. Els alumnes treballaran el repertori de concert del Barroc al s. XX i la pràctica en la direcció d'orquestra amb el mestre David Murgadas. El curs està adreçat a alumnes d'Escoles de Música (a partir de 9 anys) i a Conservatoris Professionals i Superiors d'arreu.

El Mercat de la Fruita Dolça de Piera, celebrat diumenge passat, es va saldar amb èxit de públic i vendes. En la primera edició hi van participar 800 persones, es van vendre mil quilos de préssecs de La Fortesa i de Sant Jaume Sesoliveres i uns 350 quilos d'albercocs.

L'Observatori de Pujalt ha rebut 2.000 alumnes provinents de 44 escoles durant el curs. Els infants han treballat la meteorologia i l'astronomia a partir de diversos tallers. Albert Borràs, director del centre, també ha fet xerrades a les escoles i coordinat visites al Radar de la Panadella. De cara al proper curs l'oferta didàctica creix amb un taller d'energies renovables i una ruta en bicicleta pel parc eòlic de Pujalt.

L'Ajuntament d'Òdena va aprovar una moció en el ple del passat dimarts 12 de juny on insta els governs català i espanyol a garantir els recursos necessaris i de normativa obligatòria per als centres especials de treball, afectats per la reducció d'un 57% de les partides en polítiques d'ocupació. El consistori considera prioritària la protecció del col·lectiu afectat, dels més vulnerables.