La Conca d´Òdena vol millorar la seva mobilitat urbana

La Diputació de Barcelona finançarà el 75% de la redacció del pla, que costa 120.000 euros

 08:10  
El president de la Mancomunitat, Marc Castells, i el diputat Josep Llobet van signar ahir el conveni per redactar el Pla de Mobilitat Urbana
El president de la Mancomunitat, Marc Castells, i el diputat Josep Llobet van signar ahir el conveni per redactar el Pla de Mobilitat Urbana aj. igualada

REDACCIÓ IGUALADA La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena i la Diputació de Barcelona han signat aquest dilluns un conveni per redactar el Pla de Mobilitat Urbana dels municipis de la Conca. El Pla preveu millorar diferents aspectes de la mobilitat en aquesta àrea, amb 65.000 habitants, realitzar una diagnosi de les diferents xarxes de transport i elaborar previsions de mobilitat per als propers anys. S'hi acolliran Igualada, Òdena, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Castellolí i la Pobla de Claramunt, tots excepte Jorba, que ja té un pla.
El Pla de Mobilitat Urbana de la Conca d'Òdena té com a objec- tius principals millorar la qualitat de l'espai públic, racionalitzar el consum d'energia, reduir la contaminació atmosfèrica, millorar la seguretat viària de les ciutats i optimitzar els serveis i infraestructures de transport. El document proposarà accions concretes com pot ser l'increment de les zones de vianants per millorar l'activitat comercial i social; l'eliminació de barreres arquitectòniques per facilitar la mobilitat; la regulació de l'aparcament o bé la millora de l'eficiència i competitivitat del transport públic.
L'alcalde d'Igualada i president de la MICOD, Marc Castells, i el vicepresident tercer i president delegat de l'àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació, Josep Llobet han signat avui al migdia l'acord que dóna el tret de sortida a la redacció del pla.

Un pla de 120.000 euros
El vicepresident tercer i president delegat de l'àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, ha explicat que la previsió és que el Pla estigui enllestit a principi del 2014 i ha explicat que tindrà un cost de 120.000 euros, dels quals la Diputació en finançarà el 75% i els municipis de la Conca el 25% restant. De la seva banda, Josep Llobet destaca que "la Macomunitat de la Conca d'Òdena té un pes molt important dins la província i per això hem apostat per fer-li costat en la seva petició d'elaborar aquest pla conjunt".
Llobet ha explicat que d'acord amb la Llei de Mobilitat que va entrar en vigor l'any 2003, l'Ajuntament d'Igualada està obligat a redactar un pla de mobilitat, així com totes les ciutats de més de 20.000 habitants que formen part de l'Àrea Metropolitana de Transport.
En aquest sentit, l'alcalde d'Igualada ha agraït a la Diputació el fet que "hagi tingut en compte el conjunt de la Conca com una unitat i no cada municipi separadament perquè, en el nostre dia a dia, la mobilitat entre nosaltres no diferencia entre termes municipals".
Un cop enllestint el pla, la Mancomunitat anirà implantant les millores suggerides de forma gradual i en funció de les disponibilitats pressupostàries dels municipis que la integren. Els darrers anys, amb el suport de la Diputació, s'estan desenvolupant plans similars en diferents municipis de la província de Barcelona.

Futbol / Primera Catalana II

Bàsquet / Leb Plata

Informació de l'Anoia

Agenda d'Igualada

Agenda d'Igualada

Espectacles, exposicions i xerrades que es fan a la ciutat

 
 
Necrològiques de l'Anoia

Necrològiques de l'Anoia

Anunci de les defuncions i horaris dels funerals de l'Anoia

 
 
Rec.0

Rec.0

Informació del mercat de moda efímer del barri del Rec d'Igualada

 
 

Enllaços recomanats: Premis cinema