La bandera espanyola no oneja al pal oficial de l'ajuntament d'Igualada. No ho fa i de moment no ho frà. L'Ajuntament manté una política d'opacitat respecte aquest afer, però aquest diari ha pogut saber que té el requeriment de la delegació del govern per restituir la bandera des del passat dia 30 de novembre i que ha respost a la delegació del govern amb arguments que durant la institució espanyola a presentar un recurs contenciós administratiu.

Els representants de les diverses formacions han reaccionat a les exigències de la delegada Maria de los Llanos de Luna de restituir la bandera espanyola a la façana de la casa consistorial (llegir Regió7 d'ahir). Els grups polítics se cenyeixen al discurs que han mantingut fins ara, en l'eix entre la legalitat i el debat identitari.

El regidor del PP, Joan Agramunt, afirma tenir notícies del requeriment que va fer la delegació des del mateix dia que li ho van comunicar, el 30 de novembre. "Fins ara no he dit res per comprovar fins a quin punt era transparent el govern local. És clar que són uns opacs". Els populars afirmen que "l'equip de govern ha de complir la legalitat". En la mateixa línia, el portaveu del PSC, Jordi Riba, manté que "s'ha de complir la legalitat" i que "si es vol una altra cosa, s'hauran de canviar les lleis". El representant de Plataforma per Catalunya, Robert Hernando, també s'afegeix al discurs del compliment de la legalitat i diu que li sap greu que la política no s'ocupi d'altres qüestions més importants. La portaveu dels ecosocialistes, Montserrat Mateu, critica "l'actitud centralitzadora del govern", i afegeix: "l'executiu espanyol és coherent amb el color polític que representa". Considera que tot aquesta polèmica de "la guerra de banderes" alimenta tot aquest sentiment identitari. "A alguns els hi va bé perquè això és com una cortina de fum per tapar l'atac que s'està fent a l l'estat del benestar.

Per la seva banda, el representant d'Igualada per la Independència, Francesc Ricart, comenta que des de l'entitat s'estava estudiant instar al consistori que hissés l'estelada des del terrat. "Ara, davant aquesta notícia, haurem de parlar-ne per veure si mantenim la nostra postura i ho demanem. Si ho tirem endavant, seria per donar suport a la decisió de no tenir la bandera espanyola a l'ajuntament", afirma.