La Universitat de Vic té la voluntat d'ampliar els seus horitzons i veu amb bons ulls escoltar propostes d'Igualada, ciutat que té amenaçada la continuïtat d'alguns dels seus estudis que ara ofereix la UPC.

Aquesta universitat ha anunciat la voluntat de reorganitzar la seva oferta formativa i un estudi intern indicava la possibilitat de mantenir la càtedra, els màsters i postgraus relacionats amb la pell i el cuir, uns estudis únics, però poder prescindir de l'enginyeria de productes químics i de la d'organització industrial. Aquests dos últims graus també s'ofereixen al centre de la UPC de Manresa, mentre que a Vic també es fa la enginyeria en organització industrial. La proposta de retallada de la UPC ha creat inquietud a Igualada, tot i que el govern de l'Ajuntament assegura que la continuïtat dels estudis universitaris a la ciutat està garantida.

En aquests moments, segons han assegurat fonts de la universitat de Vic, "no hi ha converses o-bertes amb Igualada". Els contactes institucionals, que les mateixes fonts asseguren que no van passar d'aquí, "es va establir fa un any, aproximadament". L'interès de Vic no ve, doncs, de la voluntat de de la UPC de restringir la seva oferta formativa a Igualada, sinó d'un visió estratègica més a llarg termini pensada per anar abraçant territoris que li puguin suposar un creixement del nombre d'alumnes.

De la mateixa manera, però, des de la UVic s'explica que en aquests moments "estaríem disposats a parlar de tenir presència a Igualada". La prioritat en aquests moments passa per resoldre acords amb Manresa i Granollers per poder començar a treballar conjuntament.