El Parlament aprova una moció d´Alba Vergés pel Pacte de Salut

La proposta de la diputada anoienca insta a fer una normativa nova de contractacions en sanitat

06.03.2013 | 08:04

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció presentada per la diputada de l'Anoia, Alba Vergés, en l'àmbit sanitari. En la moció s'estableix la creació d'un grup de treball per elaborar noves mesures que garanteixin que les contractacions en l'àmbit sanitari s'atorguin a empreses relacionades amb el sector i amb coincidència d'objectius amb el sistema actual. La proposta de Vergés és un primer pas per establir les bases del nou Pacte Nacional de Salut.

La diputada va defensar que "aquesta nova mesura ha de permetre garantir la qualitat del nostre sistema sanitari i no s'ha de basar en l'ànim de lucre empresarial. A part, també vol evitar que els canvis normatius que imposa l'estat espanyol puguin arribar a canviar la raó de ser de la base que fa funcionar el nostre sistema sanitari".

Vergés -que també és la portaveu republicana de Salut- també va destacar la seva preocupació perquè es perdi el servei públic o passi a un segon terme i que l'única forma per evitar-ho és oferir un bon servei a la ciutadania. Amb aquesta moció s'insta el Govern català a la creació del grup de treball per debatre i proposar la definició d'un nou marc normatiu de contractació d'empreses en el sector sanitari, promoure i millorar l'Observatori de Salut per tal que la informació referida a la gestió sanitària estigui disponible per a tota la ciutadania, i finalment disposar d'un document de bases pel Pacte Nacional de Salut.

Enllaços recomanats: Premis cinema