Un matrimoni de Martorell i els dos fills menors d'edat van sortir ahir il·lesos de l'ensorrament de casa seva, ja que no va afectar la part de les habitacions, on dormien en el moment dels fets. La humitat, la mala conservació i les obres que es fan a l'edifici del costat podrien ser les causes principals de l'esfondrament.

Els fets van tenir lloc a les 2 de la matinada al número 31 del carrer de Francesc Santacana, al nucli antic de Martorell. És un edifici de planta baixa i tres pisos d'alçada, que per darrere dóna al carrer Ravell. L'ensorrament va afectar verticalment tots els pisos de la part de davant, tot i que la façana no va arribar a caure.

En el moment dels fets, els únics veïns del bloc, que es trobaven al tercer pis, estaven dormint a les habitacions que donen a la banda posterior de l'habitatge, que no va resultar afectada. En canvi, sí que es van esfondrar el saló, el menjador i la cuina de la part de davant del pis, on en aquell moment no hi havia ningú. L'ensorrament també va afectar de ple una botiga d'infusions de la planta baixa.

La família, formada per un matrimoni i els seus fills, de 5 i 1 anys d'edat, va sortir il·lesa i va ser reallotjada provisionalment per l'Ajuntament en un hotel, a l'espera de poder resoldre properament la seva situació. Tots quatre van ser rescatats amb l'ajuda de l'autoescala dels Bombers. També es va desallotjar de forma preventiva els veïns d'un edifici contigu. L'altre immoble veí, el que estava en obres, es trobava abandonat. L'Ajuntament apunta el seu mal estat com la causa de l'esfondrament.