L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha iniciat un procediment sancionador contra l'Ajuntament d'Abrera arran d'una denúncia presentada el juliol de l'any passat pel grup municipal d'Esquerra Unida (EUiA) per la presumpta col·locació irregular de càmeres de videovigilància, el mandat passat.

La instal·lació s'hauria fet, segons EUiA, sense que prèviament s'hagués creat el fitxer informàtic al qual obliga l'Autoritat Catalana de Proteció de Dades. El grup municipal també va denunciar que els cartells informatius que adverteixen de la presència de les càmeres s'haurien col·locat incorrectament. L'APDCAT entén que aquests fets podrien ser constitutius d'una infracció de caràcter greu (de 40.001 a 300.000 euros) i una altra de caràcter lleu (de 900 a 40.000 euros).

EUiA explica a través d'un comunicat que l'any 2009 ja va advertir el govern municipal que podia incórrer en alguna irregularitat. El partit lamenta que "la inacció i la irresponsabilitat" del govern municipal d'Abrera pugui suposar fortes sancions econòmiques en finalitzar el procediment sancionador de l'APDCAT.