L'empresa de moda igualadina Esteve Aguilera S.A., que comercialitza els dissenys Sita Murt, ha presentat un ERO temporal que afecta tota la plantilla, formada per 35 treballadors. Segons ha explicat a l'ACN el seu director general, Miquel Ramis, l'Expedient suposarà una reducció d'un 25% de la jornada laboral i té un període d'aplicació de 180 dies. La mesura ja s'ha aprovat i es posarà en marxa a partir del 15 d'abril. Ramis ha apuntat que la "forta caiguda" del consum a l'estat espanyol, on la marca igualadina té una important part del seu negoci, ha desembocat en aquesta mesura d'estalvi. L'empresa va reduir un 10% la facturació l'any passat i esperen que la caiguda d'enguany sigui similar.

La firma igualadina Sita Murt ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació temporal que suposarà la reducció de la jornada laboral de la totalitat de la plantilla durant un període de 180 dies. Els motius que han portat a prendre aquesta decisió són "la forta caiguda del consum a Espanya, on hi tenim una part important del negoci", segons ha explicat Miquel Ramis, director general de l'empresa.

Ramis ha explicat que aquesta mesura és la segona etapa d'un pla de reducció que va començar a aplicar-se l'any passat. "Durant el 2012 vam dur a terme una política de reducció de la despesa operativa -no de personal- que, tot i que ha ajudat, no ha estat suficient", ha apuntat Ramis. Segons ell, la primera etapa d'estalvi va suposar "reduir un 20% la despesa operativa".

Davant d'aquesta situació, el director general de la firma de moda ha explicat que intentaran potenciar amb més força l'exportació. "Continuarem amb la nostra estratègia d'internacionalització de la marca per compensar la caiguda d'ingressos al mercat nacional", ha afirmat. Ramis ha explicat que la marca té presència a diferents països europeus com ara França, Itàlia o Alemanya i també compta amb distribuïdors a Estats Units, Japó, Austràlia i Corea.

La marca compta actualment amb 19 botigues pròpies, 18 de les quals estan a l'estat espanyol i una a París. A més, també tenen dues franquícies a Santiago de Xile i una a Andorra. Ramis ha explicat que l'any 2012 l'empresa va tenir una caiguda d'un 10% dels ingressos i les previsions per aquest 2013 són similars. Les últimes xifres auditades de la firma igualadina són del 2011, quan l'empresa va facturar 12,7 MEUR.