L'Ajuntament d'Igualada i CatalunyaCaixa han signat aquest dimecres un conveni per oferir pisos destinats al lloguer social. De moment, l'entitat cedirà un total de nou pisos que té en propietat, tot i que ha anunciat que el nombre d'immobles es pot ampliar. El preu dels habitatges anirà dels 150 euros als 250 i podran accedir-hi aquelles famílies necessitades que no disposin de cap altre habitatge. A més, la renda del lloguer no podrà superar el 30% dels recursos mensuals de cada família. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, s'ha mostrat satisfet amb l'acord i ha ressaltat que es tracta d'una de les mesures incloses en el Pacte Social per Igualada per donar suport a les famílies més necessitades.

L'acord signat entre el consistori d'Igualada i CatalunyaCaixa preveu que l'entitat financera cedeixi una cartera d'habitatges socials amb rendes "molt per sota del preu de mercat", segons ha explicat l'alcalde de la ciutat, Marc Castells. De moment, podran accedir-hi un total de nou famílies i pagaran un lloguer mensual d'entre 150 i 250 euros, segons la tipologia i la ubicació dels immobles.

Les condicions per accedir al lloguer social són que les famílies no disposin de cap altre habitatge en propietat. A més, la renda del lloguer no podrà superar el 30% dels recursos mensuals de cada família. Castells ha explicat que aquesta mesura s'inclou dins del Pacte Social per Igualada signat el passat 22 de novembre i que té per objectiu "esdevenir una xarxa perquè si algun ciutadà ho passa malament pugui tenir un suport a darrere que el pugui sostenir i mantenir". Els Serveis Socials municipals seran els encarregats de fer la tria de les persones que poden acollir-se al lloguer assequible.

De la seva banda, el director territorial de la zona central de CatalunyaCaixa, Òscar Ferrer, ha explicat que l'entitat financera en aquests moments "posa a disposició la totalitat dels immobles que té en cartera -que són nou-" i ha ressaltat que es tracta d'un acord "de futur" perquè "posarem a disposició tots aquells immobles que anem tenint en propietat". Ferrer ha explicat que es tracta del primer conveni que signen amb un Ajuntament de la zona territorial de les comarques centrals i del Vallès Oriental i Occidental.

Des de l'any 2010 CatalunyaCaixa ha formalitzat més de 1.700 contractes de lloguer social a preus inferiors a 350 euros arreu del territori. A més, d'aquests 500 són gestionats per organismes socials i municipis.