La independència pot arribar a ser més que un moviment polític. També pot esdevenir un negoci a explotar que manté ben encesa la seva flama entre la ciutadania. L'empresa calafina Texsel ha venut més de 1.700 models de roba independentista en sis mesos, des del seu llançament al mercat l'1 de novembre passat, fira de Tot Sants, a Calaf. La gran acollida dels jerseis amb l'estelada i la senyera va fer incorporar més gènere tèxtil amb logotips independentistes a la venda com el barret i la bufanda catalana. El producte amb més sortida és el barret. I és que a hores d'ara ja se n'han venut més de mil. L'altra peça de roba que està tenint més èxit és el jersei, del qual s'han venut unes 600 unitats. Les xifres canten per si soles. Hi ha tot un mercat a explotar. Això ha motivat el llançament de nous dissenys amb motiu de la propera diada de l'Onze de Setembre.

Des que van començar el projecte de jerseicatala.cat, els responsables han visitat fires de molts punts del territori català: Avinyó, Puig-Reig, Vic, la Seu d'Urgell, Sant Joan les Fonts, Manresa, Vilafranca del Penedès, Gironella, Navès, Sallent, el Masnou, Igualada, Anglès, Tàrrega... "A més, hem aconseguit tenir botigues col·laboradores que han fet difusió i venda del jersei català", explica Isidre Selva, responsable del projecte.

Amb aquesta iniciativa, Texsel aposta per una doble vessant catalanista. D'una banda, la simbologia dels jerseis i, de l'altra, la fabricació dels mateixos, ja que estan teixits i confeccionats íntegrament a Catalunya, segons destaquen els responsables del projecte. L'empresa, però, té una llarga trajectòria. Porta més de quaranta anys fabricant gèneres de punt com ara jerseis i jaquetes, al municipi de Calaf.