Durant tot el cap de setmana, i fins avui, dilluns, Martorell celebra la seva tradicional Fira de Primavera, que en aquesta ocasió ha tingut notables variacions respecte a les edicions anteriors. Enguany, com és habitual per la fira, la pluja ha fet acte de presència, fet que ha suposat la suspensió d'algunes activitats a l'aire lliure. La principal novetat respecte d'altres anys és que el gruix dels actes es fa al barri de la Vila, és a dir, per tot el nucli històric martorellenc, repartint així la fira entre el pont d'Anoia i el pont del Diable, motiu pel qual s'ha batejat aquesta edició com la primera Fira de Pont a Pont.

Així, els principals carrers es van omplir de parades on artesans, restauradors i comerciants locals exposaven els productes davant els nombrosos visitants, que van aprofitar qualsevol moment en què minvava la pluja per passejar-hi. També es van celebrar moltes activitats en alguns dels equipaments històrics municipals repartits per la Vila, on els visitants van poder veure diverses exposicions o assistir a xerrades. La pluja d'ahir al matí va fer que l'assistència baixés respecte a dissabte a la tarda, en què la treva de precipitacions va fer que els ciutadans ho aprofitessin per passejar pels carrers de la Vila. Els firaires, paradistes i botiguers de la Vila van poder així lluir els seus productes i els carrers es van veure plens de gent, totalment al contrari del que va succeir durant els matins de dissabte i d'ahir, diumenge.

Dissabte va ser el dia en què més actes hi havia programats. Més de 150 persones van participar en la sessió de tast de vins ecològics que es va fer al Centre d'Interpretació del Patrimoni Històric la Caserna. La sessió va anar a càrrec de l'enòleg martorellenc Xavi Samarra, propietari del Celler del Xavi. D'altra banda, al Muxart Espai d'Art i Creació Contemporanis, una vuitantena de persones van assistir a la visita comentada que va fer el pintor martorellenc Jaume Muxart de la seva última obra, Àngels. A més, l'Associació d'Amics de les Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM) va inaugurar l'exposició de motos clàssiques i antigues a l'aparcament de la ferreteria Bacarisas, on hi havia una vintena de motos de totes les èpoques.

A l'aparcament del Vapor s'hi va celebrar la també tradicional Fira de Vehicles i comercial, on es van exposar automòbils dels diversos concessionaris locals i que altres anys es feia al recinte firal de Ca n'Oliveras, espai on tampoc no s'ha celebrat enguany la Fira d'Entitats, ja que el consistori martorellenc ha decidit posposar-la fins a la Fira del Roser, per fer-la coincidir amb la Trobada d'Entitats que també hi té lloc. Des de l'Ajuntament consideren que aquest model de fira ja havia donat símptomes d'esgotament i necessitava una renovació.

Pel que fa a les actuacions musicals, es van fer, com és habitual, a Ca n'Oliveras, on van actuar Toni Largo, Saraband, Always Drinking, Barrankillos i alguns discjòqueis locals. Finalment, la Fira de Primavera d'aquest any s'acaba avui amb l'espai de cinema infantil i familiar: Martina i els ratolins, a les 12 del migdia a l'Ateneu, el concert de The Mamzelles a l'Auditori Joan Cererols a partir de les 7 de la tarda, i per tancar la fira el tradicional piromusical a 2/4 de 10 de la nit, a la plaça de les Cultures.

Milers de martorellencs van visitar la Vila aprofitant la treva de la pluja de dissabte a la tarda. Les parades van omplir els principals carrers i places del centre històric de la població. També hi va haver activitats en equipaments històrics com la Caserna, el Centre Cultural, el Progrés, la Casa Museu Santacana, Cal Nicolau, el Museu Muixart i el Museu Vicenç Ros, entre d'altres.