La revista Vallesos es va alçar ahir com un dels mitjans triomfadors en l'acte de lliurament dels Premis de Comunicació Local 2012 pel seu treball periodístic sobre les riuades del 1962 que van afectar greument les localitats vallesanes. L'Ateneu Igualadí va ser l'escenari on es van lliurar els guardons atorgats anualment per la Diputació de Barcelona i dotats amb 10.000 euros cadascun.

El canal 9 TV es va endur el premi al millor espai televisiu amb el programa Fem un musical. Els altres premiats van ser: Mira TV (del Consorci Localret), i Aula Dial (Ràdio Sant Vicenç dels Horts). El periodista tortosí Josep Bayarri ha vist reconeguda la seva trajectòria professional amb el premi d'honor.

El treball periodístic de la revista Vallesos ha estat elaborat per diversos redactors sota la coordinació de Vicenç Relats. Presentat per la periodista Marta Romagosa i presidit pel president de la Diputació, Salvador Esteve, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, l'acte va començar atorgant el premi a la millor iniciativa en comunicació municipal, al Consorci Localret, per Mira TV. Després es va lliurar el premi al millor programa de televisió i més tard el de ràdio. Abans d'atorgar el guardó honorífic es va donar el de premsa escrita.

El premi d'honor va ser el darrer a ser lliurat i es va concedir a Josep Bayarri per la seva trajectòria professional dedicada al periodisme de proximitat a les Terres de l'Ebre. El jurat va voler posar-lo com a exemple de tots aquells periodistes que han desenvolupat la seva feina al territori, moltes vegades en un entorn difícil. El president de la Diputació, Salvador Esteve, va adreçar unes paraules per acomiadar l'acte de lliurament dels premis en què va posar l'accent en la utilitat i la força de la comunicació local: "enguany s'han presentat 88 candidatures en els quatre apartats, propostes que revelen vitalitat i compromís en temps de dificultats".