Coincidint amb l'última compareixença de premsa que ha fet el govern municipal aquest curs polític, l'Ajuntament d'Igualada ha presentat la Festa Major 2013 que se celebrarà del 21 al 26 d'agost i tornarà a ser l'esdeveniment que cada any marca el final de les vacances per la majoria dels igualadins i igualadines. Enguany serà una edició especial, ja que se celebra el seu 625è aniversari. Per aquest motiu, el cartell és una còpia del manuscrit que acredita els orígens medievals de la festa major l'any 1388 i s'hi ha afegit l'eslògan "la més antiga". La regidora de Promoció Cultural en funcions, Imma Soteras, ha explicat que "aquest cartell és un homenatge a l'antiguitat de la festa i a tota la seva trajectòria durant aquests anys".

Pel que fa al programa d'activittats, engloba més de 100 propostes i hi destaquen noms mediàtics com el teatre de Lloll Bertran i Joan Pera, Toni Albà o Teatre de Guerrilla, la màgia del Mag Lari i l'animació infantil de Pep Callau. Un any més, a la festa major hi haurà el pregó de dijous al vespre, del qual només se n'ha avançat el títol "T'estimo Igualada", i les visites guiades que enguany es faran al passeig Verdaguer, dins els actes de celebració de l'Any del Passeig. Les cercaviles també seran protagonistes de la festa gran d'Igualada i serviran per estrenar els nous vestits dels gegants de la ciutat, Ferran i Isabel, la tarda del dijous. L'actual vestimenta data dels anys 70 i el nou vestuari s'ha dissenyat basant-se en els tons de color blau, en referència a l'aigua d'Igualada, i utilitzant la pell de la ciutat i també el punt com a homenatge a dos dels sectors industrials més històrics. D'altra banda, les cercaviles també commemoraran els 25 anys de la Víbria de la ciutat. A la Festa Major tampoc hi faltarà l'exhibició castellera de diumenge al migdia a la plaça de l'Ajuntament que tindrà l'actuació dels Moixiganguers, els Castellers de Sabadell i la Colla Jove Xiquets de Valls. Tot el programa d'actes clourà dilluns a la nit amb el tradicional piromusical ,que, per segon any consecutiu, es farà a la plaça de Cal Font.

A més de commemorar els 625 anys de la festa major, enguany també es celebrarà el desè aniversari de la Coll@nada, l'associació juvenil que va néixer a l'any 2003 i que des d'aleshores ha aportat novetats al programa d'actes de la festa. Aquesta entitat serà l'encarregada d'organitzar diverses activitats els dos dies previs a l'inici oficial de la Festa Major, dilluns 19 i dimarts 20, i que s'han anomenat "Prepara't per la festa". Una vegada hagi començat la festa, la Coll@anada també celebrarà l'Operació Cigró, el Cercanit o el Fes-ta el dinar, entre d'altres activitats típiques de cada any.

La regidora Imma Soteras ha volgut destacar que "tot i els temps difícils que estem vivint, la Festa Major requereix d'un important esforç que assumim perquè són dies per sortir, passar-s'ho bé i gaudir de la ciutat". Soteras també ha reconegut i ha agraït l'aportació que fan totes les entitats que col·laboren amb la seva realització i els patrocinadors Petromiralles, Assegurances Piqué i Aigües de Rigat. Pel que fa al programa, ha destacat que "l'objectiu, un any més, és que sigui una de les festes més plurals, en el sentit que hi ha activitats de tot tipus i per a tothom".