Calonge de Segarra acaba de veure néixer una nova empresa. Andreu Raurich i Dolors Bonamusa, farmacèutics amb arrels a Calonge, en concret a cal Vidal d'Aleny, acaben de posar en marxa Lilà Cosmètics, un modern laboratori on desenvolupen, fabriquen i comercialitzen tot tipus de cosmètics naturals i ecològics certificats.

"Perquè som prou grans per tenir l'experiència necessària i prou joves per posar-hi ganes", aquesta és la resposta que donen quan se'ls demana per què han tirat endavant una proposta tan arriscada. L'entorn natural i tranquil de Calonge els ha empès a crear l'empresa. L'Andreu ha treballat durant més de 10 anys en diferents laboratoris de cosmètica i la Dolors aporta una llarga carrera comercial i coneix molt bé el mercat cosmètic.

Lilà Cosmètics és l'única empresa de l'Anoia i una de les poques de Catalunya que elabora cosmètica natural i ecològica certificada. La seva marca ja es pot trobar en establiments especialitzats i a la pàgina web www.lila cosmetics.com. "Moltes empreses diuen que fan cosmètica natural, però poques ho poden certificar; la certificació és l'única garantia que té el consumidor que els cosmètics són realment naturals i ecològics" afirmen. Ecocert és la firma que certifica els seus cosmètics. A més, afegeixen que els seus cosmètics tenen com a mínim el 60% de contingut ecològic, tactes i olors agradables, i un preu molt assequible.

"La cosmètica natural és molt cara, ja que en la seva major part s'importa d'Alemanya i França; nosaltres pensem, fem i comercialitzem el producte i per tant podem oferir preus molt competitius" conclouen.

La seva voluntat és consolidar l'empresa i poder oferir llocs de treball a la zona. "Quan el volum de feina i comandes augmenti contractarem personal. S'ha de créixer a poc a poc i amb seny" matisen. Els altres objectius a llarg termini són comercialitzar nous productes, ampliar les instal·lacions i exportar a d'altres països. Mentre que a curt termini esperen donar-se a conèixer. "El mercat natural i ecològic és un dels pocs sectors que malgrat la crisi segueixen creixent; la cosmètica n'és una part que encara té molt camí per recórrer" afirmen amb contundència. Tot i l'actual situació econòmica, l'Andreu i la Dolors són optimistes i creuen que aviat noves empreses obriran a la zona, "empreses que apostaran per la creativitat i la qualitat".

Especial ubicació

Lilà Cosmètics està ubicat al petit poble d'Aleny, envoltat de boscos d'alzines i camps de cereals. Cal Vidal és un antic escorxador que, després de més d'un any d'obres, s'ha convertit en un modern laboratori cosmètic. "Un espai prou gran", assenyalen l'Andreu i la Dolors. És un entorn rural, envoltat de natura i tranquil, ideal per a un laboratori que ofereix producte natural i ecològic.

Un nom especial

Lilà Cosmètics agafa el nom de les plantes que des de fa molts anys creixen a l'entrada de l'empresa. El lilà (Syringa vulgaris) és un arbust molt resistent que té flors liles d'agradable olor. La seva espectacular floració, al voltant de Sant Josep, assenyala que l'hivern s'ha acabat.