La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha fet un informe desfavorable al Pla d'Ordenació Urbanística (POUM) de Sant Martí de Sesgueioles (Anoia) perquè preveu una reserva de sòl industrial "amb una superfície massa important", segons ha afirmat el director general d'Urbanisme, Agustí Serra. Per ell, "no és adient que classifiqui aquesta proporció de sòl, ja que està molt a prop de Calaf, que ja té una gran superfície industrial per desenvolupar". Serra creu "fins ara hem tingut una cultura d'urbanisme que tots els municipis havien de tenir sòl industrial, però amb la situació actual i venidora ens ho hem de replantejar". El poble té una superfície de 3,8 quilòmetres quadrats i 400 habitants.

Sant Martí de Sesgueioles està situat al nord de la comarca de l'Anoia i es troba en contacte amb els municipis de Calaf, Prats de Rei i Pujalt. El terme municipal té una extensió de 3,8 quilòmetres quadrats i compta amb gairebé 400 habitants. L'any 2010 l'ajuntament va començar la redacció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i aquest divendres la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha emès un informe desfavorable al document.

Segons ha detallat el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, el motiu d'aquest informe desfavorable ha estat que el municipi preveu una zona industrial "massa gran". Segons ell, "no és adient que Sant Martí de Sesgueioles classifiqui aquesta proporció de sòl industrial perquè es troba molt a prop de Calaf, on ja hi ha una gran superfície de polígons per desenvolupar". Serra ha explicat que avui en dia "és absurd classificar terreny nou com a industrial" perquè "Catalunya ja disposa d'una gran superfície classificada com a industrial i trigarem molts anys a desenvolupar-ho".

D'altra banda, Serra ha explicat que el POUM també preveu endreçar el teixit urbà i proposa un gran sector residencial al sud del nucli urbà. El document també "posa ordre" a les granges i coberts que hi ha al municipi "perquè en un futur aquestes edificacions es puguin transformar en una ampliació natural del teixit urbà", ha conclòs Serra.