Creu Roja Anoia ha iniciat una nova campanya de recollida de j0guines per a nens i nenes de 0 a 12 anys, perquè cap infant es quedi sense un regal la Nit de Reis. La campanya va començar ara fa 11 anys per cobrir les necessitats de centenars d'infants de famílies de la comarca amb dificultats econòmiques que no poden assumir l'adquisició de joguines noves per als seus fills i filles.

El grup de voluntaris de l'entitat estan fent visites aquests dies a les escoles i instituts de la comarca per donar a conèixer als alumnes els valors d'aquesta campanya i aconseguir, així, que els mateixos infants facin de portaveu de la iniciativa entre els seus familiars i la difusió sigui el més àmplia i propera possible.

S'accepta qualsevol joguina nova, educativa, no bèl·lica ni sexista. Des de l'organització destaquen la importància que les joguines siguin noves, ja que "tot infant mereix jugar amb la mateixa qualitat". "Un dels nostres principis és la imparcialitat, i creiem fermament que tots els infants han de tenir les mateixes oportunitats i han de viure la Nit de Reis amb la mateixa il·lusió", expliquen. "Les joguines de segona mà poden trobar-se en mal estat i no respondre a les expectatives", adverteixen.

Els actes centrals de la campanya culminaran el dia 20 de desembre amb les diferents maratons que se celebraran arreu de la comarca. A Igualada, el punt de recollida serà a la Biblioteca Central de Cal Font, de 10 del matí a 9 del vespre. A Piera es podran fer arribar els donatius al Casal de Joves i Grans de 10 del matí a 8 del vespre. I a Santa Margarida de Montbui es recolliran les joguines a l'ajuntament de 10 del matí a 8 del vespre. A més, gràcies a la col·laboració d'altres entitats, els assistents podran participar en diversos tallers i espectacles durant la Marató de Recollida de Joguines. A partir de les cinc de la tarda, a la Biblioteca Central d'Igualada hi haurà tallers de Nadal a càrrec de La Bastida, a les set una demostració de Bollywood, i a 2/4 de vuit una exhibició de Dansa del Ventre. A Piera, al Casal de Joves i Grans, hi haurà una actuació a les sis de la Coral Xicoira, de Dansa del Ventre a 2/4 de 7, i del Grup Infantil Diables de Piera a les 7.

També s'han ubicat punts de recollida als ajuntaments de les poblacions de Castellolí, els Prats de Rei, la Torre de Claramunt, Òdena, Jorba, Capellades i el Bruc.

Si alguna persona no pot portar la seva joguina nova a les maratons o punts de recollida el dia 20 de desembre, pot portar-la qualsevol dia, de dilluns a divendres, a les oficines de la Creu Roja a l'Anoia, al carrer de les Comes, 34, d'Igualada en horari de 9 a 2 i de 4 a 7.