Vilanova del Camí és el primer municipi de l'Anoia que aprova una moció per sancionar les entitats bancàries que tinguin pisos buits. El grup municipal Independents per Vilanova - Veïns amb Veu (IPV-VV), va presentar una moció al ple de Vilanova del Camí que es va votar dilluns a la nit en la que es preveu sancionar amb multes coercitives a les entitats bancàries i les seves empreses immobiliàries vinculades a les mateixes entitats per tenir pisos buits a Vilanova del Camí.

L'acord es va prendre per unanimitat del consistori, tal i com va demanar el portaveu d'IPV-VV, Juan Manuel Cividanes: "la PAH necessita un recolzament majoritari ja que Vilanova del Camí serà la primera en aprovar aquesta moció a la Comarca de l'Anoia", va dir Cividanes.

Ara l'Ajuntament inicia la recollida de dades per elaborar un cens dels pisos buits propietats dels bancs i poder exigir-los el lloguer social d'aquests habitatges. El grup municipal IPV-VV va demanar a l'equip de govern una actitud activa en el compliment dels acords de la moció, per evitar que quedi només sobre el paper. Per això, "es farà un seguiment, coordinat amb la PAH, per vetllar pel compliment de l'elaboració de la llista de pisos buits i dels corresponents expedients sancionadors en cas que les entitats bancàries no facin lloguer social amb els seus habitatges", segons fa afirmar Cividanes.

Els membres de la PAH Anoia van sortir molt satisfets de veure que l'aprovació prosperava amb els vots de tots els grups municipals vilanovins. Lara Garcia, membre de la PAH, va explicar ahir que l'acord "situa la plataforma davant una nova experiència", ja que Vilanova del Camí ha estat el primer municipi anoienc en aprovar-la. La proposta respon a la urgent necessitat de moltes persones que viuen situacions d'emergència i que no poden cobrir les necessitats més bàsiques.