La Policia Local d'Abrera va detenir ahir a la tarda un veí de Monistrol de Montserrat de 46 anys, Fernando P. S., acusat d'haver apunyalat mortalment un veí d'Esparreguera de 39 anys, Daniel Barrio Grau, dues hores abans al municipi esparreguerí. El presumpte homicida va cometre el crim després de discutir-se amb la víctima, a qui havia aturat expressament quan circulava en cotxe. El detingut es trobava ahir a la nit custodiat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Martorell.

Els fets van tenir lloc al voltant d' 1/4 de 4 de la tarda. La víctima, Daniel Barrio Grau, conduïa el seu cotxe pel camí d'accés al polígon industrial Olana i es dirigia, tal com feia habitualment a aquella hora, a l'empresa de la seva família, Embalatges Barrio, on treballava. L'acusat, de cop i volta, va irrompre al mig del camí i li va barrar el pas. L'esparreguerí va saltar del cotxe i tots dos van posar-se a discutir. Ahir, es desconeixia el motiu de la baralla ni quina relació prèvia podien tenir els dos homes. En un moment de la discussió, el monistrolenc va apunyalar-lo presumptament amb un ganivet i va fugir corrents. La baralla va ser presenciada des d'uns 200 metres de distància per dues persones que passejaven per la zona, que van donar l'avís.

Fins a l'indret s'hi van desplaçar diverses patrulles dels Mossos i de la Policia Local, però no van poder localitzar l'agressor. La víctima no va morir a l'instant i el personal mèdic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va intentar reanimar-lo, tot i que finalment va acabar perdent la vida. També hi va acudir un helicòpter del SEM per si feia falta el seu trasllat urgent a un hospital de Barcelona.

Els Mossos va avisar diverses policies locals del Baix Llobregat Nord i van iniciar el dispositiu de recerca de l'agressor. A les 5 de la tarda, la Policia Local d'Abrera va rebre una trucada del centre comercial Montserrat denunciant que un home estava provocant molèsties en una botiga de telefonia mòbil. Els agents locals, en acudir-hi, el van trobar en un bar prenent-se una cervesa. L'home anava ensangonat. La Policia Local el va detenir pels aldarulls que havia provocat al centre i, posteriorment, va poder comprovar amb els Mossos que era el presumpte autor de l'homicidi. El mateix acusat, que portava dos ganivets a sobre, hauria reconegut els fets.

Daniel Barrio Grau era un dels quatre germans d'una coneguda família d'empresaris d'Esparreguera. L'Ajuntament té previst decretar avui dos dies de dol oficial. L'alcalde, Joan Udina, va condemnar ahir el crim i va donar el seu condol a la família. L'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud s'ha fet càrrec de la investigació.