Igualada ampliarà a partir del 28 de febrer l'actual oferta de 2 busos directes a Barcelona fins a 5 serveis cada dia. El departament de Territori i Sostenibilitat i l'Ajuntament de la ciutat ja han previst la presentació del servei, que ahir va donar a conèixer un municipi veí, Esparreguera.

L'autobús d'Igualada a Barcelona és un servei directe, sense aturades, però el fet d'introduir més autobusos amb aquestes característiques hauria de servir perquè els veïns d'Esparreguera poguessin pujar a l'autobús de la Hispano- Igualadina.

Aquesta línia va ser la cinquena a posar-se en servei a la xarxa exprés de Catalunya. La principal característica és que enllaça de manera ràpida les principals ciutats del país: per una banda, hi ha una millor freqüència de pas i, per una altra, s'introdueix un servei més ràpid entre la capital de l'Anoia i Barcelona. En el moment de posar-se en servei, el 3 de juny passat, ja es va advertir que en el futur, segurament, que hi hauria un increment de freqüències, com així serà a partir del dia 28 de febrer.

Amb l'increment de viatges també es milloraran les condicions per a les sortides d'Esparreguera, ja que fer entrar en servei més autobusos, encara que no parin a Esparreguera, ha de suposar buidar de persones els atapeïts trajectes de Barcelona a Igualada en hores punta. Dels tres serveis nous que s'introdueixen el dissabte, dos faran una parada a Esparreguera.