La 39a edició del Premi literari Vila de Martorell ja té guanyadors. Es tracta del martorellenc Andreu González Castro, que ha guanyat el premi al millor poemari en castellà; i de Josep Checa Falgà, de Centelles. Tots dos guardons estan dotats amb 2.000 euros i l'edició de l'obra, i s'entregaran divendres, 25 d'abril, a les 9 del vespre a El Progrés.

L'obra de González Castro té el títol Apuntes para un atlas, i ha estat escollida per unanimitat. En aquest recull l'autor aborda la creació mateixa, el sentit de l'existència, l'amor i la paternitat, i "potser representa el meu punt àlgid de màxima consciència com a poeta", ha reconegut ell mateix. El premi al millor poemari en català ha estat per L'enteniment de les bèsties, del ramader Josep Checa, i té com a fil conductor "la relació afectiva o material que establim amb els animals, sobretot al món rural".

El jurat també ha donat el seu veredicte dels premis locals adults i joves en les seves diverses categories literàries i d'investigació, i que estan dotats amb quantitats que van des dels 200 euros fins als 900 euros.

Avui, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, es farà la lectura pública de les obres guardonades en un acte a l'escenari Joan Vinyoli de la plaça de les Cultures, que començarà a les 8 del vespre. Pel que fa a la gala del dia 25, enguany i com a novetat, s'acabarà amb un concert.