a

hir es va fer la presentació del Museu del Tren Miniatura, un nou espai a Igualada de cultura i oci que gira al voltant del món ferroviari i se centra en els trens en miniatura.

La iniciativa sorgeix de la col·lecció privada d'Antoni Rabell, un igualadí apassionat dels trens des dels deu anys, "quan vaig veure la primera maqueta de tren", explica. Des de llavors, la passió pels trens i tot allò que els envolta no ha parat, fins que quaranta anys més tard ha aconseguit tenir una col·lecció amb una gran maqueta, la qual consta d'una gran diversitat de detalls i és fruit d'una feina de més de quinze anys de dedicació. Rabell explica que "la insistència de l'entorn i els familiars més propers perquè ensenyés el tresor més preuat que tinc, m'han portat a crear aquest museu", un espai de més de 500 metres quadrats. Així, a banda de la maqueta ferroviària, es poden trobar, en el mateix museu, plaques de fabricants de tren, gorres de maquinista, una gran col·lecció de trens en miniatura i fins i tot un rellotge d'estació original.

A la inauguració d'ahir hi van assistir, a més de familiars, amics i la premsa, una representació de l'Ajuntament d'Igualada, encapçalada pel regidor de Cultura, Josep Miserachs, i el regidor d'Esquerra Republicana, Joan Torras. Miserachs va felicitar el promotor del museu per aquesta iniciativa i va assegurar que "accions com aquesta posen Igualada al mapa". El regidor també va afegir que Igualada sempre ha estat "una ciutat marcada pel tren; i ara podem assegurar que des de l'Ajuntament estem treballant en la rehabilitació de l'antiga màquina de tren, situada a l'Estació Vella, per donar-li la rellevància que es mereix".