El primer secretari del PSC a l'Anoia i alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, ha estat imputat per un presumpte delicte de malversació de cabals públics mentre era president del Fons Català de Cooperació. El jutjat número 26 de Barcelona l'ha citat a declarar el proper 28 de juliol. Segons ha avançat Nació Digital i ha pogut confirmar l'ACN, la fiscalia veu irregularitats en un seguit de despeses mentre Romero estava al capdavant del Fons entre els anys 2005 i 2011. L'Oficina Antifrau ja va engegar un procés el novembre de 2012 contra Romero arran de la denúncia presentada per un treballador del Fons, que l'acusava de desviar fons públics en qüestions com el cobrament de dietes.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 26 de Barcelona ha imputat Teo Romero per un presumpte delicte de malversació de cabals públics i està citat a declarar el proper 28 de juliol. En aquests moments el jutge està instruint les diligències prèvies. Teo Romero va ser president de l'entitat social entre els anys 2005 i 2011 i actualment ostenta el càrrec de vicepresident.

Romero, en declaracions a l'ACN, s'ha mostrat tranquil i ha assegurat que "per fi podré anar a declarar per defensar-me de les acusacions". El batlle ha afirmat que pot "acreditar documentalment" totes les despeses que va efectuar mentre era president del Fons i ha recordat que "totes elles van ser aprovades per unanimitat de tots els socis en totes les juntes i assemblees". En aquest sentit, Romero ha recordat la "pluralitat" de les juntes del Fons de Cooperació, ja que "hi són representants tots els partits polítics".

D'altra banda, el batlle ha explicat que les despeses del seu mandat van passar auditories externes cada any "fins a l'últim cèntim". Romero ha recordat que la seva feina al Fons era altruista i voluntària i que no cobrava cap sou, només les dietes i les despeses de representació. L'expresident de l'entitat social ha afirmat que aquest és "un pas més en el procés" i ha denunciat que "alguns volen treure'n rèdit polític". "És evident que aquí hi ha una animadversió personal d'un treballador del Fons que va cometre errors comptables i que jo vaig detectar i, de retruc, alguns se'n volen aprofitar políticament".

Antifrau va obrir una investigació contra Romero el 2012

El batlle de Santa Margarida de Montbui ja va ser investigat el 2012 per l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per un presumpte ús irregular de fons públics després que un treballador de l'ens -el responsable d'administració- el denunciés. En aquell moment, Romero va declarar que estava sent "víctima d'un atac polític" i va anunciar que ell mateix havia demanat comparèixer davant d'Antifrau per aportar els detalls necessaris sobre la seva gestió. A més, Romero va explicar que "per evitar cap mena de dubte" va retornar a través d'una nova liquidació tots els diners que havia ingressat del Fons, "donat que no s'havia fet la declaració de l'IRPF i podien haver-hi errors administratius amb les dietes".

D'altra banda, Romero va presentar el desembre de 2013 una demanda de conciliació als Jutjats de Barcelona per demanar al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que li retornés 12.136 euros, ja que, segons Romero, la institució li deuria aquests diners "des de fa dos anys". Aleshores Romero va emetre un comunicat on afirmava que era ell qui "en el seu dia va detectar i alertar dels errors administratius i comptables" del Fons Català i els atribuïa a "una mala praxis d'un treballador" -el mateix que el va denunciar-.