La Torre de Claramunt celebrarà avui la primera edició de la Festa de la Cassola de Vinya, una nova jornada festiva, una festa lligada al poble, a la seva gastronomia, cultura i tradició.

Amb elements característics del territori com són les barraques de pedra, la vinya, el vi i la cassola de vinya, l'Ajuntament de la Torre de Claramunt promou aquest nou esdeveniment, que posa en valor alguns dels trets més característics del municipi i recorda el dur treball dels pagesos que estaven, de sol a sol, treballant a la vinya.

L'objectiu d'aquesta nova iniciativa, que combina tradició i gastronomia, és promocionar la Torre de Claramunt i donar a conèixer les seves festes i tradicions, el patrimoni i el comerç local, segons expliquen els organitzadors.

La festa començarà a primera hora del matí amb visites guiades per conèixer diferents llocs del municipi; les barraques, les fonts, el bosc, el riu d'Agost, entre altres indrets. Tot seguit, a les 12 del migdia, tindrà lloc el pregó, que anirà a càrrec de Pere Tàpies, músic, gastrònom i conductor del programa Tapias Variades (Catalunya Ràdio). Mentrestant, des de primera hora del matí, es cuinarà una gran cassola de vinya i s'aniran coent les cassoles que participaran en el concurs de cassola de vinya.

Al llarg de la jornada es podrà reviure vells oficis i gaudir de demostracions en viu de l'ofici del cassolaire i del boter de fusta, amb el reconegut ceramista Josep Mestres de Quart, i el mestre de les fustes Jordi Torner.