La delegada del govern de l'estat a Catalunya, la popular María de los Llanos de Luna, no podrà actuar contra l'Ajuntament d'Igualada com era la seva intenció. El jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha desestimat l'admissió a tràmit d'una denúncia contra l'Ajuntament d'Igualada per haver aprovat una moció demanant al Parlament que convoqués un referèndum sobre la independència de Catalunya. La moció es va aprovar el 25 de setembre del 2012. La denúncia es va interposar el 21 de gener del 2013.

La legalitat de la denúncia presentada és el que havia portat la delegació del govern i l'Ajuntament al jutjat i la sentencia d'aquest enfrontament és la que resol que "declarar la inadmissibilitat" del recurs contenciós administratiu interposat per l'advocada de l'Estat, en nom i representació de la delegació del govern a Catalunya-subdelegació del govern a Barcelona. La sentència pot ser recorreguda per les parts.

Per a l'Ajuntament d'Igualada, la sentència és una victòria a una institució de pes com és l'administració de l'estat i l'advocacia de l'estat que en aquesta actuava. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells (CiU), denunciava ahir després de conèixer la sentència que "és molt greu que s'estiguin utilitzant recursos públics per coartar la llibertat dels ajuntaments" i recordava que el que va fer el ple "és, simplement, un posicionament polític".