El que ha estat un dels fundadors del Banc del Aliments i una de les seves ànimes fins al darrer moment, Jordi Peix, serà enterrat avui al cementiri de Piera, on també es farà l'ofici funeral a partir de les 11 del matí, a l'església parroquial de Santa Maria. Peix, que va morir el passat dia 5, a l'edat de 70 anys, per no poder superar la darrera fase d'un càncer, va tenir càrrecs de confiança en els primers governs de Jordi Pujol a la Generalitat. A la Catalunya Central se'l recorda especialment per la seva etapa com a director general de Medi Natural, àrea en la qual va haver d'afrontar greus incendis forestals, polítiques forestals i l'ajut a propietaris que havien perdut el seu patrimoni.

Peix mantenia una estreta relació amb la població de Piera. Era vidu, però de la relació amb la seva primera esposa li va quedar per sempre el seu lligam amb aquesta població. Va ser una relació d'amistat amb moltes persones del municipi, i, també, una vinculació per la residència. Aquí hi trobava la tranquil·litat, des de la seva cèntrica caseta al nucli principal de Piera.

Peix, encara en els darrers anys, acudia sovint a Piera i també en aquesta etapa que va ser al davant del Banc dels Aliments va mantenir contactes amb el grup local d'aquesta entitat. Persones que el coneixien de prop en destacaven ahir la seva bonhomia i el fet de ser una persona molt accessible.

Peix va fundar el Banc dels Aliments de Barcelona el 1987 amb Josep Miró. Aquesta entitat va ser la primera que hi va haver a l'Estat i es va crear per lluitar contra el malbaratament d'aliments i amb la voluntat de garantir el dret a una alimentació suficient i saludable per a totes les persones.

Jordi Peix es definia com un activista agrari català. Va estudiar enginyeria tècnica agrícola a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. L'any 1978 va participar en la confecció del departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, on va ser nomenat director general de Producció i Indústries Agroalimentàries, càrrec que va ocupar fins al 1991. El 1993 va ser nomenat director general de Medi Natural (fins al 1999).