L'European Balloon Festival d'Igualada, més sensible amb les persones amb dificultats de mobilitat, arrenca aquest vespre amb la inscripció dels participants. Al mateix temps que serà una edició amb especial atenció a persones que necessiten cistelles adaptades per poder fer un vol en globus, també serà la trobada amb més presència d'equips internacionals.

La inscripció a darrera hora d'un equip de Finlàndia confirma l'interès que el festival igualadí ha suscitat entre els pilots de globus de diversos països d'arreu del món.

Entre la cinquantena de globus que volaran, destaquen un equip de Taiwan, que vindrà a Igualada acompanyat dels principals representants polítics del país, i globus provinents de Turquia, de Tunísia, de Finlàndia, d'Holanda, de França, de Mònaco, dos globus de Suïssa i tres d'Anglaterra, a més dels globus catalans i espanyols.

Aquest any, l'European Balloon Festival se centrarà a difondre l'accessibilitat al món dels globus, és per això que aplegarà diversos globus amb cistella adaptada que permetran accedir-hi en cadira de rodes. Un dels convidats que s'enlairarà des del camp de vol de l'Avinguda Catalunya en el vol inaugural del dia 10 de juliol serà el pilot de motos Isidre Esteve, afectat per una lesió medul·lar. També s'hi sumarà la Fundació Privada Àuria (FAP), una entitat igualadina sense ànim de lucre que des de fa anys atén les persones amb discapacitat o dependència.