El President de la Generalitat, Artur Mas, va visitar ahir el municipi anoienc de Capellades per commemorar el tricentenari de l'empresa paperera J. Vilaseca.

Mas va apel·lar al sentit de "consens", que "val per les empreses, per les famílies, per les parelles, pels municipis i pels països", i va afegir que "les grans decisions s'han de prendre en consens entre la majoria social i les forces polítiques del país, perquè no hi ha una altra manera de fer-ho".

Relacionant la longevitat de l'empresa J. Vilaseca i el procés sobiranista que viu Catalunya, el President de la Generalitat va reconèixer que "la unanimitat total de vegades és impossible, però cal procurar que totes les decisions es prenguin en bona sintonia".

Mas va aprofitar el seu parlament davant del centenar d'assistents per parlar d'indústria, i va qualificar de "nyap" la gestió de l'estat espanyol en aquesta matèria. El President de la Generalitat va explicar que "existeixen dificultats serioses a causa de la regulació" i que "en qüestió d'energia, no s'han fet bé les coses com a país, perquè es van generar unes expectatives que no s'han complert

Artur Mas va fer un repàs als orígens industrials del país i a la gran importància de la indústria a Catalunya i va dir que "la comarca de l'Anoia és un exemple" d'aquesta industrialització. Va exemplificar-ho recordant unes paraules d'un cònsol britànic a Barcelona del 1850, que va dir que "els catalans gairebé podrien competir amb la indústria anglesa [la capdavantera en aquell segle], si tinguessin un govern honest i les mateixes constitucions que els britànics, és a dir, poques lleis i molta flexibilitat".