"L'Anoia ha assumit un esforç econòmic major del que li tocava proporcionalment", va assegurar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila. Una sentència compartida possiblement per la majoria dels 300 comensals que ahir es van reunir en la 14a edició del sopar de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA). El sector reclama més mesures del Govern per ajudar les iniciatives que han de permetre a la comarca sortir de la crisi.

Vila va subratllar que a Catalunya "tenim una societat civil, uns emprenedors forts i una curiositat infinita" per resoldre qualsevol repte. El conseller va destacar la importància cabdal de la indústria per a la comarca, i va reconèixer el paper de ciutats mitjanes com Igualada, que ajuden a vertebrar el territori per fer de Catalunya una gran Catalunya-ciutat.

Vila va assegurar que el Govern de la Generalitat "dóna suport" als empresaris, i va recordar que és imminent l'aprovació d'uns fons de suport a la innovació, els coneguts Fons Feder (Fons Europeus pel Desenvolupament Regional). "Catalunya serà industrial, o no serà", i va destacar que "ara som capaços de diversificar la nostra activitat i potenciar els millors actius per a la nostra economia".