L'actual alcalde d'Igualada, Marc Castells, tornarà a ser el candidat per Convergència i Unió a les properes eleccions municipals del maig del 2015. Així ho va decidir el comitè executiu local per unanimitat, i ara l'assemblea del partit haurà de ratificar-lo el proper mes de setembre. El president comarcal de CDC, Jordi Torra, ha assegurat a Regió7, que Castells "ha fet una feina impecable durant aquests anys" i "ha tirat endavant projectes perquè Igualada doni un pas endavant". "No podem tenir ningú millor", ha resumit.

Castells s'ha guanyat l'aval per tornar a liderar el projecte convergent en la tasca diària i en els projectes per fer ressorgir la ciutat de la profunda crisi industrial en la qual es troba.

Durant l'executiva local en la qual es va elegir el nou candidat, Castells, que va dir que era "un honor" ser alcalde, va exposar els fonaments del seu mandat. I en aquest sentit, va explicar que les seves principals línies d'actuació han sigut "endreçar les finances municipals, posar Igualada al mapa de les ciutats importants de Catalunya i establir les bases per a la reindustrialització".

En relació amb el procés sobiranista que viu el país, el ja candidat va assenyalar que "no es pot separar l'acció de govern local del moment històric que estem vivint". De fet, va explicar que en una visita al President de la Generalitat, Artur Mas, li va garantir que la ciutat "estarà al costat del país i de la seva llibertat".

Pel que fa a la futura llista electoral de CiU, tot sembla indicar que serà una llista de continuïtat, tot i que podria haver-hi alguna baixa important. En aquest sentit, el president comarcal assegura que la decisió "depèn del Marc, que farà el seu equip com ell vulgui, amb gent amb qui tingui plena confiança".

El mandat de Marc Castells, que governa amb els dos regidors d'ERC, ha estat força plàcid, sobretot gràcies a la còmoda majoria absoluta i a la fragmentació de l'oposició. Tot i així, les polèmiques més sonades d'aquests tres anys de govern han estat les discrepàncies amb Igualada Comerç i el Rec Stores per la manca de repercussió que tenien les botigues efímeres a la ciutat i per les dates triades, el trasllat de les zones blaves al Passeig Verdaguer -un dels punts neuràlgics de la ciutat- i la gestió del conflicte de l'Espai pels Somnis, un casal de l'Església ocupat per un col·lectiu juvenil, que després d'un any encara es manté com el primer dia.

En el camp de la feina feta, hi haurà la final del mandat, el nou edifici universitari (que ha d'entrar en servei el setembre), la millora en les freqüències del transport públic, les decisions que s'han pres per coordinar i impulsar accions a favor dels sectors industrials capdavanters de la ciutat, com la pell i el tèxtil, i el centre de simulació mèdica 4dhealth, que representa una nova iniciativa qualificada per a la ciutat i la possibilitat de donar nova vida a les instal·lacions de l'hospital vell.