La UGT ha presentat una denúncia davant la inspecció de treball en què posa de manifest la falta de seguretat a les instal·lacions del centre neuropsiquiàtric de Martorell, que gestiona l'orde de les germanes hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, durant el primer semestre d'aquest any s'ha registrat un centenar d'agressions als treballadors per part dels interns. Una incidència superior a la d'anys anteriors, segons aquestes fonts.

La UGT denuncia que, des del 2009, la plantilla s'ha reduït de 120 treballadors i actualment està formada per 450 treballadors, una dotació "insuficient", segons el sindicat, que "incrementa la pressió assistencial i redueix la qualitat del servei".

També asseguren que molts treballadors presenten nivells d'estrès i d'angoixa davant aquestes situacions de violència.

La UGT manté que l'ambient de treball és de "por generalitzada" entre els empleats i ha presentat una denúncia a l'autoritat laboral en què exigeix "respecte per a la salut i la prevenció dels riscos laborals dels treballadors". En el comunicat acusa directament la direcció del centre de no fer cas de les reiterades queixes que els han fet arribar des dels representants del treballadors.

El sindicat ha demanat una reunió amb els responsables del departament de Salut per traslladar-los la situació que es viu al centre de Martorell.