Les obres de reforma i rehabilitació de l'antic ajuntament de Vallbona d'Anoia surten a concurs amb un preu de licitació de 323.008,47 euros, IVA inclòs. El ple municipal va aprovar les clàusules administratives per iniciar el concurs en la sessió extraordinària celebrada el 27 de juliol. Els 5 regidors del govern (CiU i PSC) van votar-hi a favor, mentre que els d'ERC, a l'oposició, van abstenir-se. El consistori disposa d'una subvenció de 300.000 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat.

D'acord amb el projecte, la reforma permetrà millorar i ampliar el dispensari mèdic de la planta baixa, que passarà de les dues consultes actuals a tres: dues de medicina general i una d'infermeria. També disposarà d'una sala d'espera, un magatzem per a infermeria i medicacions, i dos banys amb un vestuari per al personal. A més, s'hi habilitarà un accés comú que comunicarà amb l'oficina de correus -situada a la planta primera- i un vestíbul amb accés al nucli d'escales, on s'instal·larà un ascensor per garantir l'accessibilitat.

En la planta primera, on es mantindrà l'actual oficina de Correus, s'hi condicionarà el nou espai per a les entitats. Hi haurà tres despatxos amb panys electrònics per a l'ús de les associacions segons els horaris programats, una sala de reunions, i un espai polivalent que podrà acollir múltiples activitats, com per exemple cursos, tallers i xerrades, entre altres.

L'actuació permetrà fer un salt qualitatiu en l'atenció sanitària de proximitat als vallbonencs, ja que dotarà els professionals i els usuaris del dispensari mèdic d'unes instal·lacions millors. A més, donarà resposta a la necessitat de les entitats de Vallbona d'Anoia de disposar d'un espai on poder dur a terme la seva activitat.