Igualada es vesteix de festa major des d'avui fins dilluns vinent en una edició més extensa en dies i que presenta novetats destacades. Una festa que, en paraules de l'alcalde igualadí, Marc Castells, "són els dies de l'any que millor recullen com som avui i com érem abans".

Cultura, música, tradició i lleure es barregen per crear un programa per a tots els públics que destaca especialment pel fort segell local que hi imprimeix la implicació de les entitats de la ciutat.

Entre les novetats més rellevants d'aquest edició hi ha la recuperació d'alguns símbols culturals de la ciutat. Per exemple, enguany es restableix el portador a cavall del penó de la ciutat, un dels elements més destacats de la processó juntament amb la imatge de sant Bartomeu, patró de la ciutat. El penó és la rèplica de la bandera d'Igualada, i és un símbol de representació del municipi que es podrà veure en l'ofici de festa major, diumenge vinent. Quan s'acabi la celebració, es col·locarà al despatx d'alcaldia.

Altres novetats culturals són els dos-cents nous domassos que decoraran els balcons, amb els colors grana, blau i verd, amb les representacions de la imatgeria de la ciutat. Les visites guiades a la Igualadina Cotonera, una antiga fàbrica de cotó ara dedicada a finalitats culturals, i la inauguració de la restauració de la locomotora de l'Estació Vella són altres actes destacats d'aquesta festa major.