Durant el ple del mes de juny a l´Ajuntament d´Igualada, tots els grups de l´oposició (PSC, PP, ICV i PxC) van demanar al govern de CiU i ERC que afrontés el repte d´elaborar un nou Pla d´Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per a la ciutat. El ple va aprovar un bloqueig de les llicències per un any per evitar la instal·lació d´un Burger King a la ciutat i guanyar temps per analitzar el projecte. Era una modificació puntual més al POUM actual, que data del 1986, després que l´any 2010 el govern socialista frenés el seu projecte per les crítiques dels altres partits i d´entitats locals.

Igualada té reptes urbanístics importants, però continua evitant l´elaboració d´un POUM per afrontar-los. I això que ciutats mitjanes com Manresa, Figueres, Reus o Valls estan redactant els seus plans.

El POUM fallit volia reforçar el paper d´Igualada com a capital de comarca. Per fer-ho, preveia superar els 50.000 habitants (la ciutat en té ara uns 40.000), potenciar els serveis i les indústries tecnològiques i establir sinergies amb els municipis de l´entorn.

Debat sobre el Rec

Un dels punts que van generar més conflicte va ser la transformació del Rec, l´antic barri adober de la ciutat, situat al costat del riu Anoia, i que té un gran valor històric per a Igualada.

El pla volia convertir el barri industrial en un de residencial i comercial. Per això es pretenia eixamplar els carrers i fer-los més accessibles als vehicles. Però l´associació Amics del Rec va demanar que el barri fos declarat bé cultural d´interès nacional, per potenciar-ne el caire cultural i social. A més, en volien preservar l´estètica preexistent, i conservar l´entramat de carrerons estrets i passatges, que, de fet, són el tret distintiu del barri.