Igualada va complir ahir amb la tradicional ofrena del ciri votiu a la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. Aquest costum va arrencar ara fa gairebé cinc segles, l'any 1515 quan, per demanar protecció per una epidèmia de pesta que arribava de Barcelona, els Consellers d'Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri. Segles més tard, durant la dècada dels anys noranta es va recuperar la tradició i actualment encara es manté viva.

La visita a la Basílica de Montserrat va començar amb l'habitual eucaristia, i posteriorment es va celebrar una recepció d'entitats presidida pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que va comptar amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Marc Castells, i també de diferents regidors del consistori igualadí.

Les entitats protagonistes en aquesta ocasió van ser la Coral de Santa Maria i el Club Futbol Igualada, que enguany celebren el seu 75è aniversari, el Club Excursionista UEC Anoia, que celebra els 50 anys, i l'Associació Trobada Puntaires de l'Anoia i Grallers d'Igualada, que en celebren 25.

Aquest any 2014, a banda de l'habitual desplaçament amb autocar, una quinzena de persones van fer a peu el trajecte entre Igualada i Montserrat, celebrant d'aquesta manera l'aniversari de la UEC Anoia.