La casa dels mestres d'Esparreguera ja és de propietat municipal. L'Ajuntament l'ha adquirit aquest mateix mes de novembre i té la intenció de convertir-la en un centre d'activitats culturals i lúdic. El govern local ha anunciat que els propers mesos es procedirà a la redacció d'un projecte de rehabilitació de l'edifici. Aquesta finca, situada al número 37 del carrer de l'Hospital, té la qualificació urbanística d'equipament.

Amb aquesta adquisició i la finca del carrer de Baix 8, dedicat a finalitats educatives, a les monges de l'Institut de Religioses Dominiques Terciàries de l'Anunciata es pretén augmentar l'eficiència en "la prestació de serveis municipals i l'atenció a les persones, prioritat màxima del govern municipal", segons han comunicat través del web municipal.

L'Ajuntament d'Esparreguera ha estat pràcticament dos anys en converses amb les religioses, fins que finalment l'alcalde, Joan-Paül Udina, ha signat la compra. De les dues finques, l'Ajuntament n'ha pagat, 154.454,00 euros.

Ente les dues finques, hi haurà 979 m2 per a finaltiats socials situats al centre de la població, just en el nucli antic d'Esparreguera. Aquests immobles conformen un conjunt d'edificacions que tradicionalment ha estat objecte d'arrendament per la corporació amb la finalitat d'ubicar-hi circums-tancialment centres educatius.