Els igualadins s'han acomiadat aquest dilluns a la tarda de la seva dissenyadora més il·lustre i internacional, Sita Murt. La capella ardent instal·lada al tanatori de la capital de l'Anoia ha rebut ha rebut familiars i amics de la dissenyadora i empresària igualadina que ha mort aquesta matinada als 68 anys a causa d'una llarga malaltia. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, l'ha definit com una dona "especialment sensible per aquells que ho passen més malament" i "referent en molts aspectes". "És una gran pèrdua per Catalunya", ha expressat Ortega, qui ha afegit que "va portar la moda a tot arreu". L'enterrament se celebrarà aquest dimarts al matí a l'església de Santa Maria d'Igualada.

La dissenyadora igualadina Sita Murt ha mort aquesta passada matinada de diumenge als 68 anys a causa d'un càncer, segons ha pogut saber aquest diari. Nascuda a la capital de l'Anoia l'any 1946, Murt comercialitzava els seus dissenys a través de l'empresa familiar Esteve Aguilera S.A. La dissenyadora catalana formava part d'una família vinculada al món de la pell i el gènere de punt. Amb seu a Igualada, la seva firma té prop de 2.000 punts de venda arreu del món. A finals d'aquest 2014 l'empresa va superar el procés concursal després de reorganitzar la xarxa comercial i fer una forta aposta per l'exportació. El funeral per a la creadora se celebrarà aquest dimarts, a les 10 del matí, a la basílica de Santa Maria d'Igualada i les seves despulles es traslladaran al cementiri municipal.

Nascuda l'any 1946, Sita Murt s'ha convertit en un dels màxims exponents de la moda a Catalunya. La dissenyadora catalana patia des de fa temps un càncer i ha mort aquest dilluns a la matinada després de no superar aquesta llarga malaltia.

Murt, va participar en importants passarel·les de moda de tot l'Estat, com la 080 Fashion Week Barcelona, la Cibeles o la fira The Brandery. L'empresària estava fortament lligada en la vida igualadina i la seva firma estava implicada en esdeveniments com el Festival Zoom o el Rec.0 Experimental Stores. També va rebre alguns guardons com el Premi al Mèrit Exportador (2002) i el Premi 'Barcelona és Moda' (2008).

La marca Sita Murt compta amb una llarga història al darrere. De fet, aquest mes de juny va complir 90 anys d'activitat. L'empresa Esteve Aguilera S.A va néixer l'any 1924 i va ser el 1984 quan la dissenyadora Sita Murt va agafar el relleu de l'empresa després de la mort prematura del seu marit. Amb l'entrada de Murt, l'empresa va fer un gir amb l'aposta pel disseny i la moda femenina.

L'empresa va presentar un concurs voluntari de creditors l'any 2013 a causa de la crisi en el consum nacional i internacional amb l'objectiu d'emprendre un pla de viabilitat. A principis del mes de novembre d'enguany la firma catalana va anunciar que ja havia superat el procés concursal amb l'aprovació del conveni per part dels creditors amb més del 80% d'adhesions. Segons va informar firma catalana, Sita Murt ha treballat molt fort en la reorganització de la xarxa comercial, apostant per l'exportació i la reactivació dels canals de venda, pensats per aprofundir en el món digital.

"Un buit difícil d'omplir"

L'empresa ha mostrat el seu condol en un comunicat on ha explicat que Murt "ha mort avui, acompanyada dels seus, amb serenitat i valentia, la que sempre ha tingut". "Sita deixa un buit difícil d'omplir: la seva energia, la seva simpatia, la seva actitud vital de viure tots els moments amb intensitat, els bons i els dolents, tot això ens acompanyarà sempre", han explicat. La defineixen com una dona "lluitadora, creativa i tenaç que ens ha ensenyat a treballar amb passió".

La regidora d'empresa de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón, ha lamentat la pèrdua de Murt, en considerar-la "una gran lluitadora" que ha donat "un valor afegit enorme a Igualada".