La Generalitat obrirà el 2015 el Centre de Formació Professional d'Automoció a Martorell (Baix Llobregat), des d'on impulsarà un model de formació professional integrada per a aquest sector econòmic que arribarà a acollir uns 420 alumnes de formació inicial i 14.000 adults d'educació continuada.

El centre, que s'ubicarà en un edifici de més de 10.000 m2 situat a prop de la fàbrica de Seat, es posarà en marxa l'any que ve, segons va anunciar ahir el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, després de la reunió setmanal del Govern català.

L'executiu català va aprovar ahir al migdia el decret de creació d'aquest centre, que estarà adscrit al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i que estarà gestionat per un consorci participat per l'Ajuntament, que cedirà els terrenys, la Generalitat i el Clúster de l'Automoció, en el qual intervenen més d'un centenar d'empreses.

"Aquest centre de formació és estratègic. És una suma d'esforços entre administracions i privats per crear un gran centre de formació de l'automoció", va dir Puig, que també va destacar que es tracta d'una aposta "per fer més formació professional i de manera professional i integrada".