Una desena d'empresaris d'Igualada i comarca es van reunir ahir amb els responsables de la Fundació per la Indústria per tal de buscar complicitats i fórmules per poder reindustrialitzar el país. Aquesta és la voluntat de la Fundació, que considera que la reindustrialització no ha de tornar a provocar una concentració d'oferta laboral a Barcelona i el seu entorn, i aposten per tenir una implantació de les noves iniciatives empresarials més dispersa en el territori. Al dinar igualadí també hi va assistir l'exconseller i exalcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, assessor de l'entitat convocant. Entre els assistents, hi havia els representants de dues de les entitats industrials amb més pes a l'Anoia, Blai Paco, president de la Unió Empresarial de l'Anoia, i Xavier Badia, president del Gremi de Blanquers.

Josep Bombardó, president de la Fundació per la Indústria, considera que la reindustrialització és la que "pot pal·liar el gran drama de l'atur", i ho explica ell que, a part de presidir aquesta fundació hereva d'un gremi tèxtil de Sabadell del segle XVI, és empresari de teixits, amb producció al 100% del territori i amb unes exportacions del 80% del que produeix. A més, assegura que l'empresa "ens va bé".

Bombardó parteix de la idea que el sector empresarial s'ha d'unir per poder reclamar a l'administració més flexibilitat per dur a terme noves iniciatives. "Les lleis s'han de complir, però, si les fem complir totes des del primer dia, les inversions que es presenten són de gran volum i necessiten d'importants crèdits que les faran fracassar, perquè no es podran tornar", va argumentar. Va afegir que la indústria del país, avui dia, "no és un hort que reguem amb una mànega, sinó que hi tenim un gota a gota".

La Fundació està fent un recorregut per Catalunya amb aquesta idea de recollir les inquietuds empresarials per tal de poder fer una proposta al govern català amb les iniciatives que creguin que serien importants per aconseguir aquest objectiu. Bombardó, per tant, defensa la necessitat de la reindustrialització per poder tenir una Catalunya equilibrada pel que fa a la presència de sectors econòmics al territori.