La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va destacar el caràcter "inclusiu" del projecte independentista en un acte organitzat ahir a Martorell per diverses associacions d'immigrants de països africans i el Casal Francesc Riera. "L'única condició és la voluntat de voler ser-hi", va afegir.

Forcadell, que en pocs dies deixarà el seu càrrec al capdavant de l'ANC, va comentar que la futura "República Catalana l'hem de construir entre tots els que vivim a Catalunya". Entre els punts més destacats del projecte independentista, també va apuntar la necessitat de ser "just socialment, perquè aquest país és de tots els que hi vivim" i el fet de ser "un projecte radicalment democràtic on siguin els parlaments els que prenguin les decisions i no les elits econòmiques".

Pensant en un públic format en bona part per ciutadans d'origen estranger, Forcadell va destacar la voluntat que "la Catalunya del futur no sigui un país de renúncia", i tothom hi pugui mantenir la seva llengua i cultura d'origen. Per tot això, va afegir que en cas d'aconseguir la independència serà "gràcies a molts catalans que van néixer fora i que no parlen català".