La 26a edició de la Mostra d'Igualada -Fira de teatre infantil i juvenil tanca aquest diumenge portes amb rècord d'assistència. Segons l'organització, sense tenir en compte el públic de la desena d'espectacles programats aquest diumenge a la tarda, hi han passat 32.500 persones. Un augment considerable si es compara amb l'assistència de l'any passat, quan hi van passar 26.000 espectadors. La nova direcció de la Mostra, formada per Pep Farrés a la direcció artística (artística) i Sílvia Lorente (executiva), s'ha estrenat segmentant la programació en quatre itineraris en funció de les edats. Enguany han triomfat els espectacles de carrer i les actuacions en sala han aconseguit una ocupació del 83%.

La 26a edició ha apostat per l'obertura de la fira a programadors estatals i internacionals i ha arribat als 473 acreditats. Destaca la presència de professionals vinguts de França (15) i de Madrid (4). "Potenciar la presència de programadors estrangers és vital perquè les companyies catalanes rodin i trobin nous mercats d'exhibició", ha destacat la directora executiva del certamen.

L'aposta: espectacles per a Joves

Una de les grans apostes d'aquesta 26a edició de la fira, que va arrencar dijous, ha estat el públic juvenil, d'entre 12 i 16 anys. Per primera vegada, la Mostra ha programat un itinerari específic per aquesta franja d'edat. Segons Pep Farrés, l'objectiu d'enguany ha estat el d'"omplir el buit de propostes que actualment existeix per aquest públic" i de "posar les bases d'una línia en la programació de la fira que es consolidi en el futur i doni resposta a les necessitats del present".

Entre les propostes adreçades al públic jove, destaca la bona rebuda que han tingut els espectacles 'BR2' dels Brodas Bros, encarregats d'inaugurar la fira, i de 'Ricard de 3r' de À Trois Teatre.

Els espectacles amb millor rebuda

La 26a edició de La Mostra ha programat 64 companyies, 47 de les quals han ofert espectacles de sala i 17 de carrer. En total s'han fet més d'un centenar de representacions en setze espais de la ciutat.

Un any més, el carrer ha estat l'escenari que ha aplegat més públic. Els espectacles a l'aire lliure que han tingut més èxit han estat 'Txatarra' de Malas Compañías i 'Taula per a 2' de la cia. CoLABse i 'Karoli l'home roda' del Professor Karoli, que han omplert places i carrers.