Els Socialistes aposten per reprendre els projectes de l'Escorxador i la Cotonera, i portar la cultura als barris. La candidatura de Socialistes d'Igualada (PSC-PM) va presentar ahir les propostes en l'àmbit cultural del seu programa electoral. Tal com ja va reivindicar el candidat Jordi Riba, els Socialistes aposten pel projecte de l'Antic Escorxador com a centre d'activitat i creació cultural.

Riba va insistir ahir que l'equipament ha estat abandonat els darrers anys pel govern de CiU i ERC. Els socialistes estan decidits a reprendre el seu projecte per ubicar-hi noves escoles de música, art i teatre i un auditori que descongestioni l'ús del Teatre Municipal l'Ateneu.

En la mateixa línia, Riba ha recordat l'aposta dels Socialistes per la Cotonera. El govern de l'Entesa ja va promoure la seva Declaració com a Bé d'Interès Nacional i va engegar-ne la recuperació amb l'objectiu de convertir-lo en un espai protagonista del Rec del futur. Riba aposta per "recuperar el projecte i dedicar aquest emblemàtic edifici a la cultura i la divulgació".

En el seu programa de cultura, els Socialistes també volen obrir les portes de la cultura a tothom. Per això, el candidat ha proposat la creació d'una borsa de descomptes dirigida a persones sense feina i gent gran per accedir a les activitats culturals municipals. Per als joves, pensa promocionar els actes culturals amb un programa de descomptes que utilitzarà les xarxes 2.0 com a espai d'interacció.

Riba també defensa la descentralització de l'activitat cultural que té lloc a Igualada, i va afirmar que portarà teatre, concerts i recitals a tots els barris de la ciutat, amb una política d'apropar la cultura a tota la població.