Segons un estudi realitzat per un economista independent sol·licitat per ICV Martorell, el retard en l'execució de les tres inversions previstes en contracte per la concessionària Sorea representaria a aquesta empresa un guany d'1.997.925 euros fins a l'any 2029, uns 133.195 euros anuals.

Aquest estudi s'ha incorporat a la demanda presentada per aquest partit al jutjat contenciós administratiu per tal de documentar-la i demostrar l'existència d'un incompliment contractista, la inexistència de raons d'interès públic per la modificació del contracte entre la companyia de serveis i l'Ajuntament i, finalment, per la generació d'uns beneficis que recauen exclusivament a la concessionària.

Per a Jose Simón, portaveu d'ICV, "la nostra demanda és l'única oportunitat que tenim a Martorell per recuperar la gestió pública de l'aigua, amb una feina perseverant des de fa 6 anys, malgrat alguns grups venen que volen remunicipalitzar el servei. Volem la rescissió del contracte amb la companyia sense indemitzar-la"