La 26a campanya Una casa, una flor, una tradició ja a la població de Martorell, es tancarà diumenge 3 de maig amb la plantada de l'arbre urbà 12.000 a la plaça de l'Onze de Setembre, al barri del Pla. L'acte, previst per a 2/4 de 8 del vespre, és una mostra d'agraïment als usuaris del viver de Can Serra i als treballadors del CET Can Cases que cultiven i planten les 85.000 flors anuals pels carrers del municipi. En l'acte es repartiran flors per als assistents.

"És l'urbanisme al servei de les persones: des de sempre hem entès que si tenim la via pública endreçada, amb flors i verd i zones enjardinades, també contribuïm a una millor cohesió social entres totes les persones que vivim a Martorell", ha dit el primer tinent d'alcalde i regidor de Planificació Urbanística i Serveis Urbans, Xavier Fonollosa. Aquest és precisament l'esperit de la campanya iniciada a la Fira de Primavera, "Una casa, una flor".

Flors amb ànima social

Al mateix temps, "volem aprofitar per homenatjar totes les persones que participen del procés, plantar la llavor, cultivar-la i collir la flor, que són els nois i noies del Centre Ocupacional i del Centre Especial de Treball de Can Serra i de Can Cases: ells són els que fan les flors que després veiem a tots els carrers de Martorell", ha explicat Fonollosa.

Els usuaris del viver de Can Serra i els treballadors del Centre Especial de Treball Can Cases aprofitaran l'acte simbòlic de la plantada de l'arbre urbà 12.000, una alzina (Quercus ilex), per repartir part de les flors que ells mateixos cultiven. Els assistents visionaran, també, l'estand institucional que l'Ajuntament ha dedicat a la tasca que fan al municipi. Una acció que ha valgut la distinció de Vila Florida a Martorell.

12.000 arbres al nucli urbà

"Al nucli urbà de Martorell hi tenim 12.000 arbres plantats, en tenim un inventari i ens ha coincidit així. El que fa 12.000 és una alzina amb dues branques molt maques, que podrà arribar a ser un d'aquells arbres històrics", ha assegurat el primer tinent d'alcalde.

L'acte tindrà lloc a la plaça de l'Onze de Setembre, recentment arranjada i enjardinada.

S'hi ha canviat el paviment existent per un de llosa de formigó de diferents colors; s'hi ha renovat el parc infantil; s'hi han ampliat les dues zones verdes existents (que inclouen un arbrat a base d'alzines i til·lers); i s'hi ha arranjat l'accessibilitat mitjançant escales i rampes.