L'hospital d'Igualada ha creat una Unitat de Medicina Esportiva de l'Anoia (UME), que es començarà a presentar en els propers dies. Els responsables oferiran una xerrada dijous que ve, 21 de maig, a les 19.30 hores. La ponència s'emmarca dins de les "Xerrades saludables" que organitza la Mútua General de Catalunya, a la carretera de Manresa número 131 d'Igualada.

La Unitat de Medicina Esportiva (UME), ubicada dins l'Hospital d'Igualada, s'inaugurarà de forma oficial properament, en una data que encara no ha estat anunciada, però ja ha començat a prestar atenció a pacients i a difondre la seva feina, a través de la participació en actes relacionats amb la salut, com són les xerrades organitzades per la Mútua General de Catalunya.

La xerrada del dijous, "Fer esport amb salut", la faran els responsables de la UME, el doctor Albert Padilla i la doctora Dolores Casado, que parlaran sobre la importància de l'esport i la prescripció de l'exercici físic com a teràpia per evitar malalties i afeccions, i també de la medicina com a factor de millora per obtenir èxits esportius, tant en l'àmbit professional com en l'amateur. Un tercer aspecte a tractar en la xerrada que oferiran els metges responsables del servei és establir les pautes de millora del rendiment esportiu, aconseguir una millor i més ràpida rehabilitació en cas de lesió, i com treballar el cos per tal de no tenir lesions esportives, o bé tenir les mínimes possibles si es fa activitat física.