L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha resolt abans d'extingir el mandat la delicada situació que tenien 18 naus industrials del polígon de Can Singla. L'aprovació de la nova situació urbanística es va aprovar ahir en un darrer ple de mandat amb un acord unànime de totes les forces. També l'última sessió per a l'actual alcalde.

Ahir es va donar el vistiplau a fer una modificació puntual del Pla General en l'àmbit de Can Singla, amb la qual no s'augmenta ni els metres quadrats de les naus ni els seus usos, i que, segons el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Olesa, Pere Planas, "és la solució satisfactòria per a les dues parts", que a més a més no hauran d'assumir nous costos. La modificació té el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, un informe favorable de la direcció general de Prevenció d'Incendis que ha propiciat que el seu debat es fes en el ple extraordinari, i el suport unànime de totes les forces polítiques olesanes.

L'aprovació va tenir lloc ahir, segons informava el web municipal, després que el ple del mes de gener aprovés inicialment la modificació puntual del Pla General que permet posar fi a l'estat d'il·legalitat en el qual es trobaven fins ara 18 naus del polígon 2 de Can Singla (les incloses en l'àmbit de l'edifici de departaments 3-1 a 5-2), unes naus que al seu dia van rebre la llicència d'obres, malgrat no respectaven la normativa urbanística del sector. En aquest estat d'il·legalitat s'havia trobat un total de 50 naus, però en el mandat anterior ja es va fer una altra modificació puntual que va permetre legalitzar-ne 32. Quedaven, però, 18 més en estat irregular, que des d'ahir també veuen normalitzada la seva situació.