Promoure l'activitat gastronòmica a Igualada i convertir-se en un referent dintre i fora de Catalunya. Amb aquests ambiciosos objectius naixia ahir a Igualada el festival de tendències gastronòmiques Vadefoodies i, a la vista de la participació i l'ambient que es va viure al Museu de la Pell i Comarcal de l'Anoia, és molt possible que ho aconsegueixin a mesura que se celebrin més edicions.

El certamen va ser tot un èxit, tant pel que fa al nombre de participants i visitants com a la qualitat de les conferències i xerrades que es van organitzar. Creat per l'associació igualadina Vadefoodies, la trobada estava especialment dirigida als amants del bon menjar de la comarca de l'Anoia, que es van animar des de primera hora assistint als diferents actes previstos. Joan Fontanella, un dels membres destacats de l'organització, va explicar a l'inici de la jornada que volen "potenciar la gastronomia d'Igualada", perquè "no pot ser que hi hagi tants festivals de cuina i nosaltres no en tinguem".

El festival es va dividir en dues parts. Una, a l'interior del museu, dedicada a xerrades que abordaven diferents tendències gastronòmiques, i una altra a l'exterior on, en un ambient més lúdic, els restaurants i establiments de la zona preparaven algunes de les seves especialitats als visitants.