La Cerdanya i l'Anoia són, per aquest ordre, les comarques de Catalunya amb un índex més baix de recollida selectiva en quilos per habitant i any. Així es desprèn dels resultats del balanç de l'any 2014 de residus domèstics elaborat pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Concretament, segons les mateixes dades, l'Anoia només recicla de forma neta el 19 % dels residus municipals totals. A la cua de tot Catalunya, es troba la Cerdanya, que n'aprofita només el 18 % del total. L'Anoia i la Cerdanya es troben a les dues últimes posicions d'una llista en què, en els últims llocs, també hi figura el Berguedà, que recicla el 22 % dels residus.

El percentatge de mitjana a tot Catalunya, en canvi, és del 31%. Les comarques amb un índex més alt de recollida selectiva neta, en percentatge, són, per aquest ordre, Osona, la Terra Alta, la Segarra, el Priorat, l'Alt Urgell i la Conca de Barberà. En el cas de l'Alt Urgell, el percentatge arriba al 41%. Pel que fa al Solsonès i al Bages, se situen a la part mitjana de la classificació, amb el 32% aproximadament.

D'altra banda, l'Anoia també és una de les comarques amb menys quilos de residus reciclats per habitant, concretament 69,78 quilos, per darrere del Berguedà (90,6), el Bages (93,55), la Cerdanya (100), el Solsonès (127,06) i l'Alt Urgell (146,74). Osona és la comarca de Catalunya amb més quilos reciclats per habitant: 192,95, segons es desprèn de les mateixes dades de la Generalitat.